Результати магнітоваріаційного моніторингу на УАС "Академік Вернадський" - Максимчук, В.Ю.; Климкович, Т.А. (Український антарктичний журнал, 2015)
В роботі подано результати магнітоваріаційного моніторингу на Українській антарктичній станції «Академік Вернадський». За даними багаторічних (2006−2012 рр.) магнітоваріаційних спостережень на магнітній обсерваторії «Аргентинські острови» побудовано ряди компонент вектора індукції та досліджено їх часові зміни. Виявлено аномальні варіації вектора Візе з різними періодами та амплітудою: річні, сезонні, добові, а також неперіодичні (епізодичні). Природа періодичних коливань векторів Візе пов’язується з впливом зовнішніх джерел. Аномальні зміни векторів Візе неперіодичного характеру пов’язуються з сейсмотектонічними процесами у літосфері регіону. В работе представлены результаты магнитовариационного мониторинга на Украинской антарктической станции «Академик Вернадский». По данным многолетних (2006−2012 гг.) магнитовариационых наблюдений на магнитной обсерватории «Аргентинские острова» построены ряды компонент вектора индукции и исследованы их временные изменения. Выявлено аномальные вариации вектора Визе с разными периодами и амплитудой: годовые, сезонные, суточные, а также непериодические (эпизодические). Природа периодических колебания векторов Визе связывается с влиянием внешних источников. Аномальные изменения векторов Визе непериодического характера связываются с сейсмотектоническими процессами в литосфере региона. The results of magnetic variations monitoring on the UAS “Academic Vernadskij” is presented оn the base of long-term (2006–2012) magnetic variations observations on the AIA Argentina Islands were developed induction vector components time series and investigated their temporal variations. Were defined anomalous changes of Vise vectors with different periods and amplitudes: annual, seasonal, diurnal and non-periodic (episodic). The nature of periodic variations is connected with an influence of external sources. Anomalous variations of Vise vectors with non-periodic changes can be depend with seismic-tectonic processes in the region.