Первое наблюдение холодного промежуточного слоя на шельфе Антарктического полуострова - Неверовский, И.П.; Попов, Ю.И.; Сытов, В.Н.; Матыгин, А.С. (Український антарктичний журнал, 2015)
Впервые по данным подробной океанографической съемки, проведенной в период 17-й Украинской антарктической экспедиции (2012-2013). исследована структура водных масс региона архипелага Аргентинские острова. Структура водних мас регіону архіпелагу Аргентинські острови вперше досліджена за даними детальної океанографічної зйомки, яка була проведена в період 17-ї Української антарктичної експедиції (2012-2013). The structure of the water masses in the region Argentine Islands archipelago was first investigated according to the data detailed oceanographic survey, which was conducted during the period of the 17th Ukrainian Antarctic Expedition (2012-2013).