Підбір оптимальних умов для хроматографічного тестування екстрактів тканин гідробіонтів Антарктичного регіону - Гладун, Д.В.; Вовк, Т.Б.; Ракша, Н.Г.; Савчук, О.М.; Остапченко, Л.І. (Український антарктичний журнал, 2015)
На прикладі гідробіонту Adamussium colbecki було підібрано умови для забезпечення оптимального фракціонування екстрактів тканин методом гель-фільтрації. Подальший ензим-електрофоретичний аналіз фракцій, одержаних після хроматографічного розділення, виявив присутність у екстрактах гідробіонтів Actinaria та Sterechinus neumayer активних форм ферментів. На примере гидробионта Adamussium colbecki были подобраны условия для обеспечения оптимального фракционирования экстрактов тканей методом гель-фильтрации. Дальнейший энзим-электрофоретический анализ фракций, полученных после хроматографического разделения белков, обнаружил присутствие в экстрактах гидробионтов Actinaria и Sterechinus neumayer активных форм ферментов. Conditions for providing optimal fractionation of tissue extracts by gel filtration chromatography were selected. Further enzyme-electrophoretic analysis of the obtained protein fractions revealed the presence in extract of Actinaria and Sterechinus neumayer the active forms of the enzymes.