Системний підхід до моделювання порталу "Національний центр антарктичних даних" - Дерманська, Н.В.; Новогрудська, Р.Л. (Український антарктичний журнал, 2015)
В роботі запропоновано застосування системного підхіду до моделювання порталу Національного Антарктичного наукового центру як складної системи. Запропоновано систему моделей порталу, яка включає: функціональну, структурну та інформаційну моделі. Для представлення кожної моделі побудовані діаграми з використанням відповідних нотацій. На базі запропонованих моделей проведена структуризація інформації, описано функціональні можливості порталу, а також, визначено обсяги потоків даних та відповідні workflow під час його функціонування. В работе предложено применение системного подхода для моделирования портала Национального Антарктического Научного Центра как сложной системы. Предложено систему моделей портала, которая содержит: функциональную, структурную и информационную модели. Для представления каждой модели построены диаграммы c использованием соответствующих нотаций. На основе предложенных моделей проведена структуризация информации, описано функциональные возможности портала, а также определены объемы потоков данных и соответствующие workflow во время его функционирования. In work application of system approach for modeling of a portal of National Antarctic Scientific Center as difficult system is offered. System of models of a portal which contains of functional, structural and information models is offered. For representation of each model diagrams with use of the corresponding notations are constructed. On the basis of the offered models structurization of information is carried out, is described functionality of a portal, and also volumes of data flows and the corresponding workflow during its functioning are determined.