«Мазепіана» «Малоросійських діл» РДАДА за найсучаснішим описом - Мицик, Ю. (Сiверянський лiтопис, 2017)
Описи фонду № 124 Российского государственного архива древних актов». – М., «Древнехранилище», 2016. – 650 стор. Ініціатором видання і його відповідальним редактором є відома дослідниця-україністка, д.і.н., проф. Петербурзького держуніверситету, керівник Центру по вивченню історії України Тетяна Таїрова-Яковлєва, а упорядниками виступають к. ф. н. В. В. Мущинська та к. і. н. А. В. Багро. Цей том є своєрідним продовженням попереднього, в якому подавалися описи ф. 229 («Малороссийский приказ»).(2) Зазначимо, що історики ХІХ-ХХ ст. активно користувалися з цього фонду (досить згадати 15-томну археографічну публікацію «Акты, относящиеся к истории Южной и Западной России»), але всього було надруковано 10-15% «Малоросійських діл», а чимало справ навіть не читані.