Єврейська землеробська громада у селі Бреч Сосницького повіту Чернігівської губернії - Науменко, А. (Сiверянський лiтопис, 2017)
У статті розглядається історія єврейської землеробської громади села Бреч на Чернігівщині у ХІХ-ХХ століттях. Поселення євреїв-землеробів є досить цікавим явищем української історії. В статье рассматривается история еврейской земледельческой общины села Бречь на Черниговщине в ХІХ-ХХ веках. Поселения евреев-земледельцев являются достаточно интересным явлением украинской истории. The article tells us about the history of the Jewish agricultural community of Brech village, Chernihiv region in the XIX-th and XX-th centuries. The settlement of jewish-farmers is a unique phenomenon in Ukrainian history.