Управління знаннями, робочими процесами та електронним документообігом у системі Держатомрегулювання. Основні елементи передпроектної підготовки створення Порталу знань - Божко, С.Г.; Шевченко, І.А.; Печериця, О.В.; Сингаївський, А.М. (Ядерна та радіаційна безпека, 2016)
У рамках циклу статей планується узагальнити практичний досвід, отриманий в ході вироблення управлінських рішень у сфері політики інформатизації підприємства, стратегії розвитку інформаційної інфраструктури, вибору програмно-апаратної платформи, підготовки Концепції Порталу знань та ескізного рішення, планування й контролю на основних етапах розробки, забезпечення інформаційної безпеки, впровадження в дослідну експлуатацію, впровадження та підтримки його постійної експлуатації. Предметом цієї статті є детальний розгляд правових та організаційних питань передпроектного етапу підготовки до розробки Порталу управління знаннями, робочими процесами та електронним документообігом, розробка схем оцінки доцільності (переваг, ризиків), можливостей та готовності впровадження Порталу знань, формування проектної групи. В рамках цикла статей планируется обобщить практический опыт, полученный в ходе выработки управленческий решений в области политики информатизации предприятия, стратегии развития информационной инфраструктуры, выбора программно-аппаратной платформы, подготовки Концепции Портала знаний и эскизного решения, планирования и контроля на основных этапах разработки, обеспечения информационной безопасности, внедрения в опытную эксплуатацию, внедрения и поддержки его постоянной эксплуатации. Предметом этой статьи является детальное рассмотрение правовых и организационных вопросов предпроектного этапа подготовки к разработке Портала управления знаниями, рабочими процессами и электронным документооборотом, разработка схем оценки целесообразности (преимуществ, рисков), возможностей и готовности внедрения Портала знаний, формирования проектной группы. In a series of papers, it is planned to generalize experience gained during the development of administrative decisions in maintaining information policy of the enterprise, strategy of information infrastructure development, selection of hardware and software platform, preparation of the portal concept and preliminary design, planning and control of the main development stages, ensuring information security, trial operation, implementation and maintenance of continuous operation. The paper objective is to examine legal and organization issues in pre-project preparation of the knowledge portal, workflow and electronic document management system, develop procedures for assessing expediency (advantages, risks), possibilities and preparedness of the knowledge portal, formation of the project team.