Experience and Perspective of Best-Estimate Approach Application for RIA Analysis - Ovdiienko, I.; Ieremenko, M.; Bilodid, Y.; Krhounkova, J. (Ядерна та радіаційна безпека, 2016)
The use of best-estimate approach for WWER safety analysis in RIA is considered. The relevance of this problem is concerned with small margin to acceptance criteria under the conservative approach and becomes stronger under power uprate of nuclear power plants. Previous experience in this area for WWER-1000 reactor types is overviewed. The necessity to extend these activities for successful implementation of the best-estimate approach is noticed and areas of further work are discussed. Рассмотрены вопросы использования и реализации подходов наилучшей оценки для анализа безопасности ВВЭР в реактивностных авариях. Актуальность проблемы связана с малыми запасами до критериев приемлемости при реализации консервативного подхода, особенно усиливается в условиях повышения номинального уровня мощности реакторной установки. Представлен краткий обзор предыдущего опыта в этой области для реакторов ВВЭР-1000. Указана необходимость расширения работ для успешной реализации подходов наилучшей оценки, обсуждены направления дальнейшей деятельности. Розглянуто питання використання та реалізації підходів найкращої оцінки для аналізу безпеки ВВЕР у реактивнісних аваріях. Актуальність проблеми пов’язана з малими запасами до критеріїв прийнятності при реалізації консервативного підходу, що особливо посилюється в умовах підвищення номінального рівня потужності реакторної установки. Представлено короткий огляд попереднього досвіду в цій галузі для реакторів ВВЕР-1000. Зазначено необхідність розширення робіт для успішної реалізації підходів найкращої оцінки, обговорено напрями подальшої діяльності.