Технічні засоби для безпечного поводження з радіоактивними відходами, що містять тритій - Полякова, І.О. (Ядерна та радіаційна безпека, 2016)
Розглянуто можливість відокремленого безпечного зберігання радіоактивних відходів, що містять тритій, з використанням «пасивного» захисту з бетону, глини, силікагелю та додаткового інженерного бар’єра у вигляді захисного контейнера з полімерних матеріалів. Описано деякі властивості контейнера, виготовленого з двох полімерних матеріалів, для зберігання радіонуклідів тритію, відокремлених від інших радіонуклідів. Рассмотрена возможность отдельного безопасного хранения радиоактивных отходов, содержащих тритий, с использованием «пассивной» защиты из бетона, глины, силикагеля и дополнительного инженерного барьера в виде защитного контейнера из полимерных материалов. Описаны некоторые свойства контейнера, изготовленного из двух полимеров, для хранения радионуклидов трития, отделенных от других радионуклидов. The paper considers the possibility for separate safe storage of radioactive waste containing tritium using passive protection of concrete, clay, silica gel and additional engineering barrier in the form of container made of polymeric materials. It describes some physical properties of the container made of two polymeric materials for storage of tritium radionuclides separated from other radionuclides. The experts calculated the thickness of the container walls taking into account the ability of tritium diffusion as the main physical-chemical characteristics of tritium. The use of Teflon coating protects the plastic container in case of fire.