Визначення статусу нового безпечного конфайнмента по відношенню до об’єкта "Укриття" - Стельмах, Д.А.; Кучинський, В.К.; Платоненко, А.М.; Шумилова, Л.Є. (Ядерна та радіаційна безпека, 2016)
Наведено опис нового безпечного конфайнмента (НБК): особливостей його конструкції, функціонального призначення, ролі та місця в стратегії перетворення об’єкта «Укриття»(ОУ) на екологічно безпечну систему. Проаналізовано чинну нормативно-правову базу України щодо статусів ОУ та НБК в контексті їх інтеграції та з урахуванням подальших планів перетворення ОУ. Висунуто пропозиції щодо врахування факторів, які впливають на визначення нормативно-правового статусу НБК та ОУ Приведено описание нового безопасного конфайнмента(НБК): особенностей его конструкции, функционального назначения, роли и места в стратегии преобразования объекта «Укрытие»(ОУ) в экологически безопасную систему. Выполнен анализ действующей нормативно-правовой базы Украины касательно статусов ОУ и НБК в контексте их интеграции и с учетом дальнейших планов преобразования ОУ. Даны предложения по учету факторов, влияющих на определение нормативно-правового статуса НБУ и ОУ. The paper describes the New Safe Confinement (NSC): its structural peculiarities, objective, role and place in the strategy of transforming the Shelter into the environmentally safe system. The research purpose was to analyze current regulatory and legal framework of Ukraine on the Shelter and NSC status regarding their integration and considering further plans of Shelter transformation. The paper presents proposals on consideration of factors affecting the definition of the Shelter and NSC regulatory and legal status.