Створення засобів визначення параметрів аварійних режимів енерговузла ОЕС України для цифрових протиаварійних автоматик та захистів Дністровської ГАЕС - Стогній, Б.С.; Кириленко, О.В.; Павловський, В.В.; Стелюк, А.О.; Лук’яненко, Л.М. (Наука та інновації, 2017)
Розглянуто основні етапи виконання інноваційного проекту, направленого на створення засобів визначення параметрів аварійних режимів Дністровського енерговузла. Наведено результати верифікації моделей автоматичних регуляторів збудження гідроагрегатів Дністровської гідравлічної акумулюючої електростанції (ГАЕС). Подано
основні відомості щодо створених засобів автоматизації розрахунків статичної та динамічної стійкості. Наведено
структурну схему прототипу протиаварійної автоматики Дністровської ГАЕС. Рассмотрены основные этапы выполнения инновационного проекта, направленного на создание средств
определения параметров аварийных режимов Днестровского энергоузла. Приведены результаты верификации
моделей автоматических регуляторов возбуждения гидроагрегатов Днестровской гидравлической аккумулирующей электростанции (ГАЭС). Представлены основные сведения о разработанных средствах автоматизации
расчетов статической и динамической устойчивости. Приведена структурная схема прототипа противоаварийной
автоматики Днестровской ГАЭС. The basic phases of innovation project on the development
of means enabling to identify the emergency operation
parameters at the Dniester pumped storage power plant
(PSPP) have been considered. The verification results of
AVR models at Dniester PSPP have been shown. The basic
information and data on the designed means for automating
the steady-state and dynamic stability calculations have
been provided. The structure diagram of the emergency
system prototype of Dniester PSPP has been presented.