Апаратно-програмний комплекс для визначення параметрів міцності композиційних матеріалів і елементів конструкцій ракетно-космічної техніки - Дроздов, О.В. (Наука та інновації, 2017)
Розроблено апаратно-програмний комплекс для визначення параметрів міцності перспективних вуглепластикових композиційних матеріалів і елементів конструкцій ракетно-космічної техніки за різних видів механічного навантаження в робочому діапазоні температур. Наведено характеристику складових частин створеного комплексу, а саме багатоканальних інформаційно-вимірювальних систем відповідного програмного забезпечення для вимірювання, накопичення експериментальних даних та виконання розрахунків параметрів міцності таких матеріалів. Виконано тестові випробування комплексу, що довели його працездатність та ефективність. Разработано аппаратно-программный комплекс для определения параметров прочности перспективных углепластиковых композиционных материалов и элементов конструкций ракетно-космической техники при разных видах механической нагрузки в рабочем диапазоне температур. Приведено характеристику составных частей созданного комплекса, а именно многоканальных информационно-измерительных систем и соответствующего программного обеспечения для измерения, накопления экспериментальных данных и выполнения расчетов параметров прочности таких материалов. Выполнено тестовые испытания комплекса, которые показали его работоспособность и эффективность. A hardware and software complex has been developed to determine the strength parameters of promising carbon fiber reinforced polymers and structural elements of rocket and space equipment under different mechanical loads within the operating temperature range. The developed complex components, in particular, the multi-channel data-measuring systems and the appropriate software for measurement, acquisition of experimental data, and calculation of strength parameters of such materials have been described. The complex capacity and effectiveness have been tested.