Пристрій для сепарації високодисперсної залізорудної сировини за допомогою комбінованого впливу постійних та змінних магнітних полів - Пономаренко, О.М.; Брик, О.Б.; Дудченко, Н.О.; Євтєхов, В.Д. (Наука та інновації, 2017)
Створено аналог напівпромислової установки для сепарації високодисперсної залізорудної сировини, за допомогою якої проведено магнітну сепарацію зразків техногенної залізорудної сировини з хвостосховища збагачувальної фабрики шахти «Північна» ім. В.А. Валявка. Сепарацію проведено після перетворень гематиту на магнетит за
допомогою монооксиду вуглецю. За допомогою методу дифракції рентгенівських променів показано, що вихідна
перетворена руда була представлена, переважно, магнетитом і кварцом, а концентрат — магнетитом. Рефлекси на
дифрактограмі хвостів, отриманих в результаті процесів сепарації, показують, що вони складені, головним чином,
кварцем. Вміст заліза в складі залізорудного концентрату становив 69,5 мас. %. Создан аналог полупромышленной установки для сепарации высокодисперсного сырья, с помощью которой
проведена магнитная сепарация образцов техногенного
железорудного сырья из хвостохранилища обогатительной фабрики шахты «Северная» им. В.А. Валявко. Сепарацию проводили после превращения гематита в магнетит с помощью монооксида углерода. С помощью метода
дифракции рентгеновских лучей показано, что исходная
превращенная руда была представлена, преимущественно, магнетитом и кварцем, а концентрат — магнетитом.
Рефлексы на дифрактограмме хвостов, полученных в
результате процессов сепарации, показывают, что они состоят, преимущественно, из кварца. Содержание железа в составе железорудного концентрата составляло 69,5 мас. %. An analogue of semi-industrial facility for the separation
of finely dispersed raw iron ore has been created. Using the
created facility, magnetic separation of raw iron ore samples
from the tailing dump of Valyavko «Severnaya» mine concentrator
has been carried out. The samples have been separated
after transformation of hematite to magnetite using
carbon monoxide. It has been shown by X-ray diffraction
method that the initial transformed ore was mainly represented
by magnetite and quartz, and the concentrate — by
magnetite. Reflexes on the diffractogram of tailings obtained by magnetic separation have shown that the tailings mainly consist of quartz. The iron content in iron-ore concentrate was 69.5 w/w%.