Впровадження дієтичних добавок з ефектом дезінтоксикації, поліпшення остеогенезу та метаболізму - Володіна, Т.Т.; Короткевич, Н.В.; Романюк, С.І.; Галкін, О.Ю.; Колибо, Д.В.; Комісаренко, С.В. (Наука та інновації, 2017)
Захворювання опорно-рухової системи є досить розповсюдженими серед населення України та зустрічаються у
більшості дітей, хворих на лейкемію. На основі фундаментальних досліджень, проведених раніше на базі Інституту
біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, було розроблено препарат «Коректин», який виявився ефективним засобом
для лікування кісткових ушкоджень різного ґенезу, в тому числі тих, що виникають при гемобластозах.
Метою роботи було оцінити перспективність застосування дієтичних добавок «Коректин» та «Гліцивіт С», розроблених на основі препарату «Коректин», та впровадити їх у виробництво.
Отримані результати вказують на доцільність використання зазначених дієтичних добавок як додаткового джерела гліцину з метою нормалізації функціонального стану нервової та імунної систем, зміцнення кісткової тканини,
очищення крові, зменшення психоемоційного напруження, прискорення алкогольної детоксикації, а також при захворюваннях опорно-рухової системи, печінки та онкогематологічних патологій. Одержані результати маркетингових досліджень свідчать про доцільність постачання на ринок розроблених добавок.
За участі ТОВ «Нутрімед» (Україна) виготовлено дослідно-промислові партії добавок «Коректин» та «Гліцивіт С».
Технічні умови їх виробництва затверджено та занесено до держаного реєстру ТУ. Розроблені добавки одержали
схвалення ДП «ДНДЦ з проблем гігієни харчування МОЗ України» та Інституту громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України. Заболевания опорно-двигательной системы являются достаточно распространенными среди населения
Украины и встречаются у большинства детей, больных лейкемией. На основе фундаментальных исследований, проведенных ранее на базе Института биохимии
им. А.В. Палладина НАН Украины, был разработан препарат «Коректин», который оказался эффективным
средством для лечения костных повреждений различного
генеза, в том числе, возникающих при гемобластозах.
Целью работы было оценить перспективность применения диетических добавок «Коректин» и «Глицивит С»,
разработанных на основе препарата «Коректин», и
внедрить их в производство.
Полученные результаты показывают целесообразность использования указанных диетических добавок
как дополнительного источника глицина с целью нормализации функционального состояния нервной и иммунной систем, укрепления костной ткани, очищения крови, уменьшения психоэмоционального напряжения, ускорения алкогольной детоксикации, а также, вероятно,
для лечения заболеваний опорно-двигательной системы, печени и онкогематологических патологий. Полученные результаты маркетинговых исследований свидетельствуют о целесообразности поставок на рынок разработанных добавок.
При участии ООО «Нутримед» (Украина) изготовлены опытно-промышленные партии добавок «Коректин»
и «Глицивит С». Технические условия их производства
утверждены и занесены в государственный реестр ТУ.
Разработанные добавки получили одобрение ГП «ГНИЦ по проблемам гигиены питания МОЗ Украины» и Института общественного здоровья им. А.М. Марзеева НАМН Украины. Bone diseases are quite common among the Ukrainian
population and occur in most children with leukemia. Therefore,
the Corectin preparation has been developed on the
basis of fundamental research conducted earlier at the
Palladin Institute of Biochemistry of the NAS of Ukraine.
Corectin has proved itself to be an effective remedy for the
treatment of bone lesions of various genesis, including those
occurring in hemoblastoses.
The purpose of this research is to assess the prospects for
application of Corectin and Glycivit C dietary supplements
based on Corectin preparation and to introduce them into
production.
As a result, it has shown that these dietary supplements
can be used as an additional source of glycine for functional
normalization of nervous and immune systems. It increases
bone density, cleanses the blood, decreases psycho-emotional
tension, speeds up alcoholic detoxification, and, possibly,
can be used for the treatment of bone and liver diseases and
oncohematological pathologies. The obtained results of marketing
research testify that bringing the developed supp lements
to market will be expedient.
The trial batches of dietary supplements have been made
with involvement of Nutrimed LTD (Ukraine). The specifications
for production have been approved and listed in the national registry of specifications. The developed
supp lements have been endorsed by State Research Center for Food Hygiene of the Ministry of Health of Ukraine and the Marzeev Institute of Public Health of NAMS of Ukraine.