Створення та впровадження системи електронної бази даних і маркування для ідентифікації та отримання інформації про види рослин у ботанічних садах, дендрологічних парках та парках-пам’ятках садово-паркового мистецтва - Радченко, В.Г.; Матяшук, Р.К.; Жигаленко, О.А.; Груша, В.М. (Наука та інновації, 2017)
З метою розширення сфери послуг відвідувачам парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Феофанія» створено спеціалізовану систему для ідентифікації та отримання інформації про види
рослин, до якої входить електронна база даних і спеціальне маркування з використанням QR-кодів. Система дозволяє оптимізувати еколого-освітню діяльність у ботанічних садах, дендрологічних парках та парках-пам’ятках садово-
паркового мистецтва, збільшити чисельність відвідувачів, поліпшити якість надання рекреаційних послуг, поширити
інформацію про унікальні об’єкти природно-заповідного фонду України. С целью расширения сферы услуг посетителям парка-памятника садово-паркового искусства общегосударственного значения «Феофания» создана специализированная система для идентификации и получения информации о видах растений, в которую входит электронная
база данных и специальная маркировка с использованием QR-кодов. Система позволяет оптимизировать
эколого-образовательную деятельность в ботанических
садах, дендрологических парках и парках-памятниках
садово-паркового искусства, увеличить количество посетителей, улучшить качество предоставления рекреационных услуг, распространять информацию об уникальных объектах природно-заповедного фонда Украины. A special system for identifying and obtaining information
on plant species has been developed in order to extend the
range of services for visitors of Feofaniya national park monument
of landscape art. The system includes an electronic
database and a special system for marking with QR-codes. It
enables to optimize ecological and educational activities in
botanical gardens, arboretums, and parks monuments to
attract more visitors, to enhance the quality of recreation
services, to spread information about unique objects of nature
reserve fund of Ukraine.