Прочностный анализ опоры парогенератора ПГВ-1000М - Дубик, Я.Р.; Васильченко, Б.М.; Агеев, С.М.; Орыняк, И.В. (Ядерна та радіаційна безпека, 2016)
Проанализированы конструктивные решения по опоре парогенератора ПГВ-1000М. Показано, что нагрузка в роликовой опоре распределена крайне неравномерно из-за податливости конструкции ложемента; при рабочих нагрузках работают лишь крайние ролики опоры, напряжения в которых превышают предел текучести, что может привести к «заклиниванию» опоры и служить дополнительным источником нагрузок на 111-й сварной шов парогенератора. Проаналізовано конструктивні рішення щодо опори парогенератора ПГВ-1000М. Показано, що навантаження в роликовій опорі розподілено нерівномірно внаслідок піддатливості конструкції ложемента; за робочих навантажень працюють лише крайні ролики опори, навантаженя в яких перевищують границю плинності, що може призвести до «заклинювання» опори та бути додатковим фактором навантаження на 111-те зварне з’єднання парогенератора. The paper presents the design of PGV-1000M steam generator support. It is shown that the load in the rolling support is distributed extremely unevenly, which is associated with the compliance of the support construction. It is demonstrated that under working loads only several rollers are used, the stresses in which exceed the yield strength. This can be an additional loading factor to be considered in the analysis of welding No. 111 failure.