Болгарські національні райони в умовах здійснення політики коренізації (1920-ті рр.) - Грищенко, Ю.В. (Український історичний журнал, 2016)
Досліджено процес запровадження нового адміністративного устрою та створення чотирьох болгарських національних районів, здійснення відповідної кадрової політики, проведення виборчих кампаній і включення представників болгарської етнічної меншини до державних органів влади всіх рівнів на території УСРР в умовах
реалізації політики коренізації 1920-х рр. Висвітлено також процес становлення
системи болгарських національних адміністративних та судових інституцій. The process of implementing a new administrative structure and the creation of four
Bulgarian national areas , the implementation of appropriate personnel policy, election
campaigns and recruit members of the Bulgarian ethnic minority to public authorities
at all levels in the territory of the USSR in terms of policy implementation indigenization
in the 1920s . In addition, the process of formation of the system of the Bulgarian
national administrative and judicial institutions.