Невідомий лист кримського хана Девлета I Ґірея до польського короля Сиґізмунда ІІ Авґуста (вступна стаття й публікація Ю.А.Мицика) (Український історичний журнал, 2016)
У публікації представлено невідомий лист кримського хана Девлета I Ґірея, адресований польському королеві Сиґізмундові ІІ Авґусту та присвячений військовому
союзу проти Московії. Документ стане складовою частиною кримського дипломатарія, робота над яким розпочалася в Інституті української археографії та джерелознавства імені М.Грушевського НАН України. In this article covers the unknown letter of Crimean Khan Devlet I Giray, addressed
to the Polish king Sigismund II Augustus and devoted to the military alliance against
Moscovia. This document will be the part of Crimean diplomatary. Scientists became
to work on it at the M.S.Hrushevs’kyi Institute of Ukrainian Archaeography and
Source Studies of National Academy of Science of Ukraine.