Перша коаліція Тимчасового уряду - перший досвід об’єднання «всіх живих сил» революції - Любовець, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2009)
Стаття присвячена історії формування та діяльності першої коаліції Тимчасового уряду. Автором проаналізована позиція міністрів-соціалістів і міністрів-кадетів щодо розв’язання нагальних політичних та соціально-економічних проблем. У статті доведено, що перша коаліція не тільки не послабила кризи влади, а, навпаки, стала джерелом цієї кризи. The first coalition of the provisional government — the first experience of «all manpowers» revolution’s consolidation. In the article is enlightened experience of activity the first consolidated Provisional government. Author has analyses position of ministers-socialists and bourgeois ministers about solution the main political, social and economic problems. The analysis is affirmed that coalition intensified the crisis of authority.