Українське село в умовах соціально-економічного транзиту: трансформації чи виживання? - Падалка, С.С. (Український історичний журнал, 2016)
На основі фактів, аналітичних матеріалів, наукових арґументів, авторських висновків зроблено спробу розкрити особливості суспільно-політичних та соціально-економічних змін в українському селі впродовж 1990–2000-х рр., проаналізувати відповідність сільських життєвих умов стратегічним цілям незалежної держави. In this work based on the facts, analytic materials, scientific arguments and author’s conclusions made an attempt to disclose the features of social-political and social-economic changes in Ukrainian village during 1990–2000s, to analyze the correspondence between peasants’ living conditions and strategic goals of independent state.