Невдала спроба «українізації» уряду (Позиція Української партії соціалістів-федералістів у перші дні Української Держави гетьмана П. Скоропадського) - Стрілець, В. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2009)
У статті розглядаються заходи Української партії соціалістів-федералістів щодо здобуття урядової влади у перші дні Української Держави 1918 р. Unsuccessful attempt of the government’s «ukrainization» (the position of the Ukrainian socialists- federalists party in the first days of the Ukrainian state of getman Skoropadsky). The article deals with the measures taken by the Ukranian Party of Socialist-Federalists to gain government power in the first days of the Ukrainian State in 1918.