Інститут історії України НАН України: віхи інституціональної та інтелектуальної історії - Смолій, В.А.; Удод, О.А.; Ясь, О.В. (Український історичний журнал, 2016)
Висвітлюються основні періоди інституціональної та інтелектуальної історії
установи у загальному контексті історії української історичної науки ХХ – початку ХХІ ст. Розглядаються перетворення й трансформації образів і концептуалізацій національної минувшини, пов’язані з науковими студіями в академічному Інституті історії України. This article covers the main periods of institutional and intellectual history of the
Institute of History of Ukraine in the main context of the history of knowledge of
Ukrainian historical science in 20th – early 21th centuries. Also lightens up the changes
and transformations of images and conceptualizations of national past associated
with scientific studies in academic institute.