«Життя окрім роботи я собі й помислити не можу»: Вибрані листи Михайла Грушевського до Ганни Ямпольської (1890–1892 рр.) (вступна стаття й публікація Г.В.Кондаурової) (Український історичний журнал, 2016)
Публікується 7 листів М.Грушевського до Г.Ямпольської за 1890–1892 рр. з масиву їхнього взаємного листування, що зберігається у Центральному державному історичному архіві України в м. Київ. Проаналізований епістолярій слугує
важливим джерелом до біографії визначного історика періоду його роботи над маґістерською дисертацією. The article deals with the publication of seven letters of M.Hrushevs’kyi to
H.Yampol’s’ka for the years 1890 to 1892 from collection of their correspondence,
which is stored in the Central State Historical Archives of Ukraine in Kyiv. The analyzed
epistolary sources are important for M.Hrushevs’kyi’s biography in the period,
when he was working on master’s dissertation.