Перспектива конструктивістської парадигми націєтворення в Україні - Андрєєва, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2009)
У статті розглядаються поняття нації, етносу та раси як базові одиниці концепції державотворення в Україні та формування нової української нації. The prospect of constructivist paradigm of nations’ creation in Ukraine. The concepts of nation, etnos and race as base units of conception of creation of the state in Ukraine and forming of new Ukrainian nation are examined in the article.