Здоровий спосіб життя як цінність: проблеми формування - Федько, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2009)
Аналізується ціннісна природа здорового способу життя, її норми, що складалися в давньо-історичні часи, які реанімуються сьогодні серед різноманітних груп людей; розглядаються принципи формування здорового способу життя на рівні державної політики. Analysis of value nature of healthy way of life, its regulations which date back to the ancient historic times, revived today among different groups of people; consideration of principles of healthy way of life formation on the level of state policy.