Михайло Грушевський: еміґрація й повернення в Україну (1919–1924 рр.) - Шаповал, Ю.І. (Український історичний журнал, 2016)
Висвітлюються обставини перебування М.Грушевського у вимушеній еміґрації впродовж 1919–1924 рр., мотиви й обставини його повернення в радянську Україну. In this article author lightens up the conditions of M.Hrushevs’kyi staying in the forced emigration during 1919–1924, the motifs and circumstances of his returning to the Soviet Ukraine.