Невідомі сторінки з історії української гуманітаристики 1920-х рр.: Катерина Грушевська й Королівський антропологічний інститут Великобританії та Ірландії в міжнародному проекті з вивчення народного сонника - Шевчук, Т.М. (Український історичний журнал, 2016)
У статті йдеться про виявлення записів українських фольклорних снотлумачень серед архівних матеріалів Королівського антропологічного інституту
Великобританії та Ірландії, які в 1925 р. надіслали до Лондона співробітники
Всеукраїнської академії наук. Співпраця К.Грушевської з англійським антропологом Ч.Селіґменом спрямувала українську фольклористику на шлях освоєння
нових методологічних підходів при дослідженні традиційних смислів народного снотлумачного репертуару. In this article author researches the detection of Ukrainian folk oneiromancy records
among the archival materials of the Royal Anthropological Institute of Great Britain
and Ireland that in 1925 was sent to the London from employees of All-Ukrainian
Academy of Sciences. The cooperation between K.Hrushevs’ka and British anthropologist
Ch.Seligman directed Ukrainian folklore to the development path of the
new methodological approaches of the researching of new traditional meanings of
National oneiromancy repertoire.