Волоські полки армій Карла ХІІ та Петра І в кампаніях 1708–1709 рр. - Слісаренко, О.М. (Український історичний журнал, 2017)
Аналізується використання найманої ірреґулярної кінноти у шведській та російській
арміях під час Північної війни. Розглядаються організаційний, фінансовий
і військово-тактичний аспекти створення допоміжних кавалерійських
частин. Examines the use of hired irregular cavalry in the Swedish and Russian armies during
the Northern War. Analysis the organizational, financial, and military-tactical aspects
of creating auxiliary cavalry units.