Народження радянського комуносоціалізму в Російській революції 1917 р. (десять коротких тез) - Кульчицький, С.В. (Український історичний журнал, 2017)
Навколо Російської революції 1917 р. в радянській історіографії нагромадилася
величезна кількість історичних міфів. У статті, побудованій у вигляді тез,
автор зупиняється на основних теоретичних питаннях цієї революції, тісно
пов’язаної з Українськими визвольними змаганнями 1917–1923 рр. Новий погляд
на революційний процес у Російській імперії, яка включала у свої межі основну
частину українських земель, представляється важливим та актуальним. Many historical myths had accumulated around the Russian revolution of 1917 in the
soviet historiography. In this article built as theses, author focuses his attention on
the main theoretical questions of this revolution that associated with Ukrainian War of
Independence of 1917–1923. New point of view to the revolution process in the Russian
Empire (big part of Ukrainian lands was the part of it) presented as main and actual.