Міжнародна науково-практична конференція "Україна – Польща: стратегічне партнерство у системі геополітичних координат" - Блануца, А.В. (Український історичний журнал, 2017)
16–17 березня 2017 р. зусиллями Національного університету біоресурсів і природокористування України й Поморської академії (Слупськ, Польща), за підтримки
посольства Республіки Польща в Україні та за участі Федерації польських організацій
в Україні було проведено масштабний як за кількістю, так і географією учасників науковий форум, присвячений питанням стратегічного партнерства України та Польщі.
Організаційним ядром конференції стала кафедра історії та політології НУБіП
України, очолювана д-ром іст. наук, проф. Сергієм Біланом.