Теоретико-методологічне забезпечення формування механізму управління корпоративними інтеграційними процесами - Гуцалюк, О.М. (Вісник економічної науки України, 2017)
У статті представлено структуру механізму та висвітлено методологію управління корпоративними інтеграційними процесами. В основу розбудови даного механізму управління покладено поєднання динамічного, функціонального та структурного підходів. Визначено взаємозв’язок механізмів корпоративної інтеграції з рештою механізмів управління, в рамках якого відображено розподіл важелів та інструментів реалізації керівних впливів. Доведеність розробки підтверджена семантичним аналізом базових категорій обраної сфери дослідження. Обґрунтовано схему процесу гармонізації контурів управління кожного з виділених механізмів. В статье представлена структура механизма и описана методология управления корпоративными интеграционными процессами. Основу разработки данного механизма управления составило сочетание динамичного, функционального и структурного подходов. Определена взаимосвязь механизмов корпоративной интеграции с остальными механизмами управления, в рамках которой отражено распределение рычагов и инструментов реализации управляющих воздействий. Достоверность авторских предложений подтверждена семантическим анализом базовых категорий выбранной области исследования. Обоснована схема процесса гармонизации контуров управления каждого из выделенных в статье механизмов. The article describes the structure of the mechanism and highlights the methodology of management of corporate integration processes. The basis for this management mechanism development has got by combining the dynamic, functional and structural approaches. The interrelation of the mechanisms of corporate integration with the rest of the management mechanisms is determined. Under such interrelation, the management tools and leverage has been described. The result of semantic analysis of the chosen research area basic categories confirmed the author's proposals. The scheme of harmonization of the control circuits of each allocated mechanisms is substantiated.