Підвищення ефективності підготовки менеджерів в умовах інноваційної економіки за допомогою інтерактивних методів - Жуков, С.А.; Кобаль, М.В. (Вісник економічної науки України, 2017)
Статтю присвячено визначенню функцій і напрямів використання інтерактивних методів навчання в процесі підготовки менеджерів в умовах інноваційної економіки. Розглянуто різні підходи до класифікації інтерактивних методів, проведений короткий аналіз кожного методу і рекомендації до їхнього застосування. Визначено, що використання інтерактивних методів у процесі підготовки менеджерів дозволить оптимізувати освітній процес розробки інноваційних технологій менеджменту, що відповідають вимогам системності, комплексності й збалансованості та допоможе зробити його більш цікавим і насиченим. Статья посвящена определению функций и направлений использования интерактивных методов обучения в процессе подготовки менеджеров в условиях инновационной экономики. Рассмотрены разные подходы к классификации интерактивных методов, проведен краткий анализ каждого метода и рекомендации к их применению. Определено, что использование интерактивных методов в процессе подготовки менеджеров позволит оптимизировать образовательный процесс разработки инновационных технологий менеджмента, которые отвечают требованиям системности, комплексности и сбалансированности и поможет сделать его более интересным и насыщенным. The article is devoted to the definition of functions and directions of using interactive methods of training in the process of training managers in an innovative economy. Different approaches and classifications of interactive methods are considered, a brief analysis of each method and recommendations for their application is made. It is determined that the use of interactive methods in the training managers will help optimize the educational process of developing innovative management technologies, which meet the requirements of system, comlexity and will help make it more interesting.