Дистанційна вихорострумова аналіза складу металевих об’єктів - Абрамович, А.О.; Каширський, І.С.; Піддубний, В.О. (Металлофизика и новейшие технологии, 2017)
В даній роботі пропонується використовувати спеціяльно розроблений цифровий пристрій локації близьких об’єктів (аналізатор металу), побудований на вихорострумовій методі виявлення металевих об’єктів, разом з ориґінальною методикою оброблення відбитого від об’єкту сиґналу. Оброблення сиґналу може проводитися двома способами — амплітудним і методою графічних образів, які засновані на порівнянні сиґналу, одержаного від об’єкту, що досліджується, з еталонними. Запропонована метода уможливлює дистанційно визначити тип металу в підгрупах кольорових або чорних металів. В данной работе предлагается использовать специально разработанное цифровое устройство ближней локации (анализатор металла), построенное на вихретоковом методе обнаружения металлических объектов, вместе с оригинальной методикой обработки отражённого от объекта сигнала. Обработка сигнала может проводиться двумя способами — амплитудным и методом графических образов, основанными на сравнении сигнала, полученного от исследуемого объекта, с эталонными. Предложенный метод позволяет дистанционно определить тип металла в подгруппах цветных и чёрных металлов. In this paper, it is suggested to use a specially designed digital device for objects’ near-locating (metal analyser), built on the eddy-current method of detecting the metal objects, coupled with the original method of processing the signal reflected from object. Processing of the signal can be done in two ways—amplitude one and graphic-images’ method, which are based on comparison of the signal obtained from the investigated object with etalon ones. The proposed method allows determining remotely the type of metal in the subgroups of ferrous and non-ferrous metals.