Напрями стратегічного планування розвитку територій Донецької області - Точонов, І.В.; Гордієнко, В.В.; Токарева, Л.М. (Вісник економічної науки України, 2017)
У статті обґрунтовано необхідність стратегічного планування розвитку Донецької області. Проаналізовано проблеми, з якими зіткнулась Донецька область, внаслідок воєнних дій останніх років. Сформовані та запропоновані пріоритетні напрямки стратегічного планування розвитку територій. Акцентується увага на важливості комплексної роботи зі створення інституційної, нормативно-правової баз сталого розвитку, фінансування та перебудови економіки. В статье обоснована необходимость стратегического планирования развития Донецкой области. Проанализированы проблемы, с которыми столкнулась Донецкая область, в результате военных действий последних лет. Сформированы и предложены приоритетные направления стратегического планирования развития территорий. Акцентируется внимание на важности комплексной работы по созданию институциональной, нормативно-правовой базы устойчивого развития, финансирования и перестройки экономики. The article substantiates the necessity of strategic planning for the development of the Donetsk region. The problems faced by the Donetsk region have been analyzed, as a result of military actions of recent years. Priority directions of strategic planning for the development of territories were formulated and proposed. Attention is focused on the importance of comprehensive work on the creation of an institutional, regulatory and legal framework for sustainable development, financing and economic restructuring.