Оцінка процесів дерегуляції підприємницької діяльності в Україні - Ляшенко, В.І.; Толмачова, Г.Ф. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
Статтю присвячено оцінці процесів дерегуляції підприємницької діяльності в Україні. Наводяться результати аналізу впливу процесів дерегуляції на розвиток підприємств і в цілому на економіку України. Досліджується вітчизняна практика дерегуляції підприємницької діяльності за допомогою світових рейтингів і показників. Визначаються проблеми практичної реалізації заходів дерегуляції підприємницької діяльності, спрямованих на зменшення державного втручання в розвиток вітчизняного бізнесу. Статья посвящена оценке процессов дерегуляции предпринимательской деятельности в Украине. Приводятся результаты анализа влияния процессов дерегуляции на развитие предприятий и в целом на экономику Украины. Исследуется отечественная практика дерегуляции предпринимательской деятельности с помощью мировых рейтингов и показателей. Определяются проблемы практической реализации мер дерегуляции предпринимательской деятельности, направленных на уменьшение государственного вмешательства в развитие отечественного бизнеса. The article is sanctified to the assessment of deregulation processes of entrepreneurial activity in Ukraine. Results over of analysis of influence of deregulation processes are brought on development of enterprises and on the whole on the economy of Ukraine. Home practice of deregulation of entrepreneurial activity is investigated by means of the world rating and indexes. The problems of practical realization of measures of deregulation of entrepreneurial activity are determined, sent to diminishing of state interference with development of home business. Keywords: deregulation, entrepreneurial activity, government control, reforms, investment climate, rating, progress trends, small and medium business, doing business.