Розвиток стратегій старопромислових регіонів - Беззубко, Л.В.; Беззубко, Б.І. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
У статті аналізуються стратегії соціально-економічного розвитку старопромислових регіонів України (Донецька область, Луганська область, Дніпропетровська область, Запорізька область). Сучасне стратегічне планування повинно здійснюватися шляхом модернізації економіки старопромислових регіонів, розвитку нових наукоємних галузей на основі ресурсів регіону з використанням принципів сталого розвитку. Донецька та Луганська області будуть мати свої особливості в розробці регіональних стратегій. Ці особливості пов’язані із військовим конфліктом, що відбувається на їх територіях. В статье анализируются стратегии социально-экономического развития старопромышленных регионов Украины (Донецкая область, Луганская область, Днепропетровская область, Запорожская область). Современное стратегическое планирование должно осуществляться путем модернизации экономики старопромышленных регионов, развития новых наукоемких отраслей на основе ресурсов региона с использованием принципов устойчивого развития. Донецкая и Луганская области будут иметь свои особенности в разработке региональных стратегий. Эти особенности связаны с военным конфликтом, происходящим на их территориях. The strategies for socio-economic development of the old industrial regions of Ukraine (Donetsk region, Lugansk region, Dnipropetrovsk region, Zaporizhzhya region) are analyzed in the article. The modern strategic planning should be carried out by modernizing the economy of old industrial regions, developing new science intensive industries based on the resources of the region using the principles of sustainable development. Donetsk and Lugansk regions will have their own peculiarities in the development of regional strategies. These features are associated with the military conflict in eastern Ukraine.