Структура ионно-плазменных покрытий из высокоэнтропийного сплава AlFeNiCoCuCr - Надутов, В.М.; Волосевич, П.Ю.; Прошак, А.В.; Панарин, В.Е.; Свавильный, Н.Е. (Металлофизика и новейшие технологии, 2017)
В работе рассмотрено влияние скоростей нагрева и охлаждения материалов подложек из меди и нержавеющей стали на структуру ионно-плазменных покрытий, полученных методом КИБ — осаждения продуктов дугового распыления катода, изготовленного механическим способом из слитка высокоэнтропийного сплава AlCuCoFeNiCr эквиатомного состава. В роботі розглянуто вплив швидкостей нагріву й охолодження матеріялів підкладинки з міді та неіржавійної сталі на структуру йонно-плазмових покриттів, одержаних методою КІБ — осадження продуктів дугового розпорошення катоди, виготовленої механічним способом зі зливка високоентропійного стопу AlCuCoFeNiCr еквіатомового складу. The influence of the substrates’ material from copper and stainless steel on the structure of ion-plasma coatings (IPCs) obtained by CIB-method—deposition of cathode arc-spraying products fabricated mechanically from the ingot of high-entropy alloy (HEA) AlCuCoFeNiCr with equiatomic composition is considered.