Удосконалення календарного планування виконання ІТ-проекту - Нечволода, Л.В.; Пилипенко, К.В. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
У статті розглянуто значення календарного планування проектів та використання мережевої моделі ІТ-проекту. Обґрунтовано важливість знаходження резервів операцій за проектом. Прорахована математична модель визначення резервів на прикладі реального завдання проекту – розробки персонального сайту. Результати доводять важливість застосування резервів часу и можливість маневрування ІТ-проектом. Розрахунок і виявлення резервів дозволяють регулювати терміни виконання операцій і раціонально використовувати трудові ресурси В статье рассмотрено значение календарного планирования проектов и использования сетевой модели IT-проекта. Обоснована важность нахождения резервов операций по проекту. Просчитана математическая модель определения резервов на примере реальной задачи проекта – разработки персонального сайта. Результаты доказывают важность применения резервов времени и возможность маневрирования IT-проектом. Расчет и выявление резервов позволяют регулировать сроки выполнения операций и рационально использовать трудовые ресурсы. The article considers the importance of project scheduling and the use of a network model of an IT-project. The importance of finding the reserves of operations under the project is justified. The mathematical model of reserve determination is calculated as the example of the real project’stask – the working-out of a personal site. The results prove the importance of the use of time reserves and the possibility of maneuvering the IT project. Calculation and identification of reserves allow to regulate the time of operations and rational using of labor resources.