Деякі аспекти розвитку цифрової економіки в Україні - Соколова, Г.Б. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
Стаття присвячена вивченню теоретичних аспектів та дослідженню сучасних проблем розвитку цифрової економіки в Україні. Розглянуто сутність та особливості цифрової економіки. Проаналізовано досвід цифрових трансформацій у європейських країнах. Визначено тенденції цифровізації України. Опрацьовано основне нормативно-правове забезпечення, що регулює напрямки цифровізації економіки країни, суспільної та соціальної сфер. Проаналізовано проекти цифровізації, які спрямовані на стимулювання внутрішнього ринку виробництва, використання та споживання цифрових технологій. Зроблено висновок про необхідність розвитку цифрової складової категорій традиційної економіки, зокрема економічної культури. Статья посвящена изучению теоретических аспектов и исследованию современных проблем развития цифровой экономики в Украине. Рассмотрены сущность и особенности цифровой экономики. Проанализирован опыт цифровых трансформаций в европейских странах. Определены тенденции цифровизации Украины. Рассмотрены основные нормативно-правовые акты, которые регулируют направления цифровизации экономики страны, общественных и социальных сфер. Проанализированы проекты цифровизации, которые направлены на стимулирование внутреннего рынка производства, использование и потребление цифровых технологий. Сделан вывод о необходимости развития цифровой составляющей категорий традиционной экономики, а именно экономической культуры. The article is devoted to the study of theoretical aspects and research of modern problems of digital economy development in Ukraine. The essence and features of the digital economy are considered. The experience of digital transformations in European countries is analyzed. The tendencies of digitization of Ukraine are determined. The main normative and legislative acts are worked out at digitization of the economy, public and social spheres are considered. The projects of digitalization are directed, stimulation of the domestic market of production, use and consumption of digital technologies are defined. The conclusion is drawn about the necessity of developing a digital component of the categories of the traditional economy, namely economic culture.