Інституційне забезпечення державної політики у сфері зайнятості: напрями удосконалення - Антонюк, В.П.; Щетініна, Л.В. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
Проаналізовано ефективність діяльності державної служби зайнятості за головними напрямами її роботи та показниками охоплення вітчизняного ринку праці, зроблено висновок про необхідність реформування її діяльності; проведено аналіз відповідності функцій державної служби зайнятості новим тенденціям сучасного ринку праці та повноти їх регламентування у Положенні про ДСЗ; на основі аналізу інституційного забезпечення діяльності державної служби зайнятості України зроблено висновок про необхідність його удосконалення; запропоновано рекомендації щодо удосконалення Положення про державну службу зайнятості. Проанализирована эффективность деятельности государственной службы занятости по главным направлениям ее работы и показателями охвата отечественного рынка труда, сделан вывод о необходимости реформирования ее деятельности; проведен анализ соответствия функций государственной службы занятости новым тенденциям современного рынка труда и полноты их регламентации в Положении о ГСЗ; на основе анализа институционального обеспечения деятельности государственной службы занятости Украины сделан вывод о необходимости его совершенствования; предложены рекомендации по совершенствованию Положения о государственной службе занятости. The effectiveness of the state employment service in its main areas of work and indicators of the coverage of the domestic labor market is analyzed, the conclusion is made about the need to reform its activities; the analysis of the conformity of the functions of the state employment service to the new tendencies of the modern labor market and the completeness of their regulation in the Regulation on the State Employment Service; on the basis of the analysis of institutional support for the activities of the State Employment Service of Ukraine, a conclusion was made on the need for its improvement; recommendations for the improvement of the Regulation on the State Employment Service are proposed.