Міжнародна наукова конференція "Революція, державність, нація: Україна на шляху самоствердження (1917–1921 рр.)" - Басара-Тиліщак, Г.Б.; Скальський, В.В. (Український історичний журнал, 2017)
Масштабний науковий захід, організаторами якого стали Інститут історії України
НАНУ, Київський національний університет імені Т.Шевченка, Український інститут
національної пам’яті, Програма досліджень сучасної історії і культури України імені П.Яцика, відбувся 1–2 червня 2017 р. у залі засідань вченої ради Київського національного університету імені Т.Шевченка. Вагому підтримку організаторам надали Міжнародний фонд «Відродження», Сіверський інститут реґіональних досліджень і
Польський інститут у Києві.