Генерація високоенергетичних електронів у металі під впливом теплових атомів водню і дейтерію із плазми - Гранкін, Д.В.; Бажин, А.І; Гранкін, В.П. (Журнал физики и инженерии поверхности, 2017)
Розглянуто природу високоенергетичних електронів, що генеруються в тонких металевих плівках під дією водню з водневої плазми. Показано, що ефект пов’язаний з розміщенням енергії реакції через електронний канал, а ймовірність цього процесу залежить від енергії електронного переходу в твердому тілі. Виявлено метод і розрахована ефективність неадіабатичного хіміко-електронного перетворення енергії (кілька десятків відсотків) в структурах для водневої економії на основі діода Шотткі. Рассмотрена природа высокоэнергетических электронов, генерируемых в тонких металлических пленках под действием водорода из водородной плазмы. Показано, что эффект связан с размещением энергии реакции через электронный канал, а вероятность этого процесса зависит от энергии электронного перехода в твердом теле. Обнаружен метод и рассчитана эффективность неадиабатического химико-электронного преобразования энергии (несколько десятков процентов) в структурах для водородной экономии на основе диода Шоттки. The nature of high-energy electrons generated in thin metal films under the influence of hydrogen from hydrogen plasma is considered. It is shown that the effect is associated with the accommodation of the reaction energy via the electronic channel, and the probability of this process depends on the energy of the electronic transition in a solid. It is found a method and it is calculated the efficiency of nonadiabatic chemo-electronic energy conversion (several tens of percent) in structures for hydrogen economy based on a Schottky diode.