Флокуляционная очистка мутных вод с помощью карбоксильно-амидных водорастворимых полимеров - Асанов, А.А.; Матниязова, Г.К. (Химия и технология воды, 2012)
Изучено действие нескольких водорастворимых полимеров в качестве флокулянтов в условиях очистки природных мутных вод и суспензий бентонита. Наиболее эффективным флокулянтом оказался полимер, содержащий карбоксильные и амидные группировки. Исследована связь между структурой поли меров и их эффективностью в процессах водоочистки. Вивчена дія декількох водорозчинних полімерів як флокулянтів в умовах очищення природних каламутних вод і суспензій бентоніта. Найбільш ефективним флокулянтом виявився полімер, що містить карбоксильні і амідні угрупування. Досліджений зв'язок між структурою полімерів і їх ефективністю в процесах водоочистки.. The flocculation activity of several water soluble polymers for purification of natural turbid waters and suspensions of bentonite has been studied. Carboxide amide containing polymer demonstrated the highest activity The relation between polymer structure and its effectiveness in the purification processes has been studied.