Очистка воды от нитратов методом обратного осмоса низкого давления - Гончарук, В.В.; Осипенко, В.О.; Балакина, М.Н.; Кучерук, Д.Д. (Химия и технология воды, 2013)
Исследованы возможности и основные закономерности очистки воды от нитратов обратным осмосом низкого давления. Показано отрицательное влияние хлоридов и сульфатов на характеристики процесса. Сделан вывод о целесообразности использования метода обратного осмоса низкого давления для очистки воды от нитратов. Досліджено можливості та основні закономірності процесу очищення води від нітратів зворотним осмосом низького тиску. Показано негативний вплив хлоридів і сульфатів на характеристики процесу. Зроблено висновок про доцільність використання методу зворотного осмосу низького тиску для очищення води від нітратів. In this paper, the possibilities and the basic laws governing the process of water purification of nitrates by reverse osmosis low-pressure was studied. Was shown a negative effect of the presence in water of chlorides and sulfates on the characteristics of the process. The conclusion about the feasibility of using the method of reverse osmosis low-pressure for water cleaning of the nitrates.