Аналітичний метод дослідження нелінійних розрядних кіл - Шидловська, Н.А.; Самойленко, В.Г.; Кравченко, О.П. (Інститут електродинаміки НАН України, 2009)
Запропоновано алгоритм побудови наближеного розв’язку нелінійного диференціального рівняння, що описує процеси в нелінійному розрядному колі. Проаналізовано особливості перебігу процесів у колі в залежності від того, який з його елементів є нелінійним. Предложен алгоритм построения приближенного решения нелинейного дифференциального уравнения, которое описывает процессы в нелиненой разрядной цепи. Проанализированы особенности процессов, происходящих в цепи, в зависимости от того, какой из элементов является нелинейным. An algorithm of an approximate solution formation of a nonlinear differential equation which describes processes in a nonlinear discharge circuit is proposed. Special features of the processes taking part in the circuit depending on what of the elements is nonlinear are analized.