Оптимизация параметров систем компенсации стационарных искажений геомагнитного поля в помещениях - Розов, В.Ю.; Пелевин, Д.Е.; Реуцкий, С.Ю. (Інститут електродинаміки НАН України, 2009)
Предложен метод оптимизации параметров простейших однокомпонентных систем компенсации биотропных искажений геомагнитного поля по критерию максимума эффективности компенсации в рабочем пространстве оперативного персонала, основанный на алгоритме Левенберга-Маркварда. Запропоновано метод оптимізації параметрів найпростіших однокомпонентних систем компенсації біотропних спотворень геомагнітного поля за критерієм максимуму ефективності компенсації в робочому просторі оперативного персоналу, що ґрунтується на алгоритмі Левенберга-Маркварда. A method of parameters optimization of the simplest single-component systems of biotropic distortions compensation of a geomagnetic field by the criterion of maximum efficiency of compensation in working space of the operative personnel based on the Levenberg-Marquardt algorithm is proposed.