До біографії Інокентія Ґізеля (вступна стаття й публікація Ю.А.Мицика) (Український історичний журнал, 2017)
У публікації висвітлюються деякі аспекти біографії архімандрита Києво-Печерської лаври І.Ґізеля та його рідні – сестри і племінників, котрі жили у Вільні й наприкінці літа 1655 р. потрапили в московський полон. In this publication covers some aspects of the biography of the I.Gizel’, the archimandrite
of Kyiv Pechers’k Lavra, and his relatives – sisters and nephews, who had lived in
Vilno and at the end of the summer 1655 became Moscow’s prisoners.