Коригування вхідних реактивних потужностей споживачів з урахуванням економічної стійкості - Демов, О.Д.; Паламарчук, О.П. (Інститут електродинаміки НАН України, 2009)
Запропоновано проводити розрахунок вхідних реактивних потужностей споживачів з урахуванням економічної стійкості оптимального розв’язку задачі компенсування реактивної потужності. Це дозволяє при приєднанні нових споживачів коригувати вхідні реактивні потужності лише деяких діючих споживачів і зменшити затрати на реалізацію цього коригування. Предложено проводить расчет входных реактивных мощностей потребителей с учетом экономической устойчивости оптимального решения задачи компенсации реактивной мощности. Это дает возможность при подключении новых потребителей корректировать входные реактивные мощности только некоторых действующих потребителей и уменьшать затраты на реализацию этого корректирования. It is suggested to conduct computation of input reactive power taking into account economic stability of an optimum solution of reactive power compensation task. It permits to adjust input reactive power of some consumers only and to diminish expenses for implementation of this adjustment at new consumers connection.