Книги з бібліотеки Самійла Величка, канцеляриста Війська Запорозького - Таїрова-Яковлева, Т.Г. (Український історичний журнал, 2017)
Ідеться про історію виявлення бібліотеки С.Величка, дається її характеристика, описуються ориґінальні інскрипти, робляться припущення про первісне
місце перебування книгозбірні та про те, як вона потрапила до Російського державного архіву давніх актів. The article describes the history of finding of the library of S.Velychko, it includes its
full description, including the original records of Velychko. It also includes the suppositions
where the library originally was held and how did it get to the Russian State
Archive of Ancient Acts.