Статистика жертв Голодомору: антропологічно-демографічний дискурс - Марочко, В.І. (Український історичний журнал, 2017)
Пропонується авторське тлумачення катастрофічних наслідків Голодомору
1932–1933 рр., висвітлюються його основні антропологічно-демографічні ознаки
й поняття. Подаються власні оцінки загальної кількості потерпілих від геноциду селян (23,4 млн), обстоюється цифра у понад 7 млн померлих у 1932–1933 рр. Дискутуються результати досліджень українсько-американської групи демографів, оприлюднені в «Українському історичному журналі» 2015 та 2017 рр. Author suggested his own vision of the total number of peasant victims of the 1932–1933
Famine-genocide (23,4 million), arguing that out of them more than 7 million died.